امروزه چمن به عنوان یک گیاه پوششی اهمیت بسیار زیادی در معماری شهری و زیبا سازی محیط زیست شهری دارا می باشد. همچنین چمن در تعدیل دما وآرامش شهروندان موثر می باشد. بیماری های گیاهی یکی از عوامل موثر در کاهش تراکم، زردی و اسکب در نقاط مختلف چمنکاری ها بوده که باعث کاهش زیبایی فضای سبز می گردد. اولین قدم در مبارزه با بیماری های گیاهی شناسایی عوامل بیماری زا می باشد. در طرح مدیریت تلفیقی بیماری های چمن در فضای سبز اهواز به منظور بررسی دقیق عوامل بیماری زای چمن در فضای سبز شهری، این کلان شهر بر اساس تقسیم بندی شهرداری به 8 منطقه تقسیم گردید. با توجه به وسعت و تعداد پارکهای اهواز با هماهنگی کارشناسان محترم سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز از چمن چند پارک اصلی شهر نمونه برداری انجام شد.
زمان نمونه برداری از شهریور ماه 1398 شروع و تا آذر ماه ادامه داشت. در مجموع 80 نمونه از مناطق ذکر شده جمع آوری گردید و از نمونه های جمع آوری شده در مجموع 154 جدایه قارچی بیماریزا و 30 جدایه باکتریای گرم منفی بیماریزا و 13 جدایه باکتری بیماری زای گرم مثبت از نمونه های جمع آوری شده خالص گردیدند.
با توجه به شناسایی عوامل بیماریزای چمن در فضای سبز شهری اهواز می توان توصیه های مدیریتی برای بهبود شرایط چمن در این شهر نمود. اما توصیه های مدیریتی در جهت کاهش هزینه ها و مدیریت پایدار چمن کاری نیاز به انجام آزمایشات در فازهای بعد می باشد. در ادامه این طرح پروتکل های اجرایی برای حفاظت چمن کاری های این کلان شهر ارائه خواهد گردید.
مجری: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (دکتر وحید کشاورز توحید و دکتر محمد حامد قدوم پاریزی پور)
بهره بردار : سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری اهواز
ناظر : معاونت برنامه برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی- گروه مطالعات و پژوهش
تاریخ شروع : دی ماه ۱۳۹۸
وضعیت : درحال انجام